Pluktuin

De tuin = genieten van zoveel lekkers

Moestuin - Moestuinbakken

Van een tuin kan men op uiteenlopende manieren genieten. Een tuin betekent meer dan alleen een siertuin met prachtige bloemenborders. Groenten uit eigen tuin, wie droomt daar eigenlijk niet van? Geplukt op het ritme van de seizoenen, verser dan vers, zo uit de eigen moestuin.

Bij grotere percelen is, indien gewenst, ook een ecologische aanpak met wisselteelt mogelijk. Wij kunnen u op weg zetten en verder begeleiden bij de eigen kweek van uw groenten.

Maar ook een kleiner stukje grond biedt al aardig wat mogelijkheden. Een weldoordachte keuze van de groenten, een selectie van de meest geschikte rassen en een gepaste tuinkalender vormen het basis recept voor een keur aan smakelijke groenten, die zo uit de moestuin op uw bord belanden.

Beschikt u enkel over een terras en wenst u ook een moes- en/of kruidentuin? P&E Tuinen biedt eveneens kruiden- en moestuinbakken op maat aan, al dan niet verhoogd. Uitgevoerd in duurzaam hout, volgens uw eigen ontwerp; zo kan u de beschikbare ruimte optimaal benutten. De kweekadviezen krijgt u er gratis bij.

 

Fruittuin

En dacht u al eens aan een fruit- en pluktuin? Qua aanbod is er werkelijk keuze te over: bessen, bramen, frambozen, aardbeien, appels, peren, pruimen, abrikozen, kruisbessen,... Deze vruchten zijn lekker en gezond en vormen een welkome afwisseling op het dagelijks menu. Ook de minder voor de hand liggende fruitsoorten zoals vijgen, druiven, of braambozen kunnen in de meeste tuinen gemakkelijk gekweekt worden. Ze zijn niet alleen vers geplukt heerlijk, maar ook verwerkt in confituren of uw eigen zelfgemaakte vruchtensap. Het hele jaar rond beleeft u veel plezier aan uw eigen fruittuin.

P&E Tuinen werkt met betrouwbare plantenleveranciers en creëert voor u een overheerlijke pluktuin naar uw wens. Ook voor de opvolging ervan, voor tips en adviezen kan u steeds bij ons terecht.

 

Kruidentuin - Kruidenbakken - Kruidenspiraal

Kruiden zijn niet meer weg te denken uit de culinaire wereld. Ze geven een extra toets aan heel wat gerechten. Daarnaast doen sommigen ook graag een beroep op kruiden omwille van de bijzondere aroma’s die ze vrijstellen of hun heilzame werking bij allerlei kleinere kwaaltjes. Met een kruidentuin / kruidenspiraal hebt u uw favoriete kruiden steeds binnen handbereik. P&E Tuinen helpt u bij de aanleg van een kruidentuin en de keuze van de juiste kruiden en geeft u graag het advies van de herborist erbij.